Feeds:
Posts
Comments

Lil prince

I’m presenting, to the best of the world, my prince, Nik Irfan Abdul Rahman bin Mohamad Sani!

D.O.B: 12 April 2010

T.O.B: 10.28 am

P.O.B: Hospital Pakar Perdana, Kota Bharu

This is our pride! Our joy! Our happiness!

God bless us all!

Advertisements

arrived at KB yesterday. oh boy, the whether here is hot!

some updates on my wife:

1. dilated of about 1 cm today. doc suruh dia balik umah dulu. kalo air dah pecah or rasa sakit selang 10 minit, quickly rush to the hosp.

2. mungkin akan deliver before 14 hb. paling lama pon seminggu. due nya patut 12 hb.

3. hari ni dah start rasa sakit2. sian my wife. berpeluh menahan sakit. dah la cuaca panas. luckily dibenarkan melepak dalam bilik kakak dia. sejuk sket… i need to get that portable air cond!

4. baby’s positioning is good. he is getting ready to pop out.. anytime now..

updates on her may not be published here. so please refer back to my facebook status from time to time. with this FB tech, i no longer have to SMS the entire world.

just can’t wait to be a dad!! a proud dad!!

Jersi Piala Dunia

Anda minat bolasepak?

Anda tidur mandi makan dengan bolasepak?

Anda tidak sabar menanti kedatangan Piala Dunia tahun ini?

Anda sudah bersedia dengan pakaian yang sepatutnya?

Jika belum, anda mungkin berminat untuk mendapatkannya…

Anda patut lawat laman ini.. http://myjersey.wordpress.com/

Jangan lepaskan peluang.. dan jangan ketinggalan!!!

I’m back!

Okay, let me see. My last post was on 12 July 2009. Means that it has been about 7 months of blogging-less for me! Don’t ask me why. I do not have the answer till today.. Haha… Rindu seyyyy… Mesti ramai yang dah lupa pasal blog usang ni. Ahaha… Kalo nak diikutkan, banyak giler cerita yg aku nak letak sini, tp jari ni belom tentu masih kuat menekan kekunci blekberi ni… Blekberi? Ya… Aku dah pakai blekberri.. Takda dah nokia… Dan ya… Blekberri dah ada app utk wordpress… So basically, aku bleh blogging dari mana2 tpt di dunia ini, selagi ada signal celcom (ya, aku guna celcom)… Hatta dari dalam jamban pun aku bleh blogging….

Lots of things has happened for the past 7 months… The biggest impact of all is that my wife is preggy.. InsyaAllah bln april nnt akan dpt la title daddy to me… Anxiously waiting for the baby to ‘pop’ out…

We are still living in this house. Ntah bila rumah baru tu nak siap. Target last christmas, tp nampaknya jalan pun belum buat lagi. So kena tunggu la. But luckily projek tu tak terbengkalai. Kalau tak, see u in court la!!

Work wise, we have been promoted to a new level, syukur. Rezeki semua.. Beban keja pon bertambah. Still maintaining the title es o / pi key.. Tapi tambah lagi title keypiesyu. Hahaha… Skarang buat keje2 enforcement. Menarik, tapi seems kena banyak baca akta and case file lama2.

Tiap hari keluar dari ofis pukul nam stengah dan ke atas. Kesian wifey kena tunggu lama2 kat ofis.. Nak wat cemane kan? Tu la, nak sangat jadi pitidi..

Oklah, cukup stakat ini, untuk a come back. Will write again later (hopefully)….

Joke!

I found this joke in my friend’s facebook… cynical but hilarious..

My Lesbian neighbors gave me a Rolex for my birthday, I think they misunderstood when I said, “I wanna watch”

koneksi di pejabat sudah diupgrade!
upgrade

cuti…

wow.. dah lama dah tak amik cuti… rasa mcm best je.. pagi tadi bangun terus antar sms kat keyesyu.. cakap nak amik cuti hari ni.. “dato’, good morning.. i’m not feeling well today… wanna take a one day leave”.. then lepas 5 minit dia pon reply.. “ok.. hopefully it’s not because of the stress from the boss.. take care”.. ahaks…

tapi anehnya, bila nak bangun pagi utk gi keje rasa mcm malas sangat.. tapi pagi ni bila cuti, bangun pagi mcm senang giler… dah tak ngantok plak tu.. dah terbalik agaknya dunia skarang.. or maybe dunia aku je..

lepas MyBini.com pegi keje, aku bukak komputer utk cek email and baca paper selain mengFBkan diri kejap.. breakfast honeystarz dan koko crunch.. then bukak tv… dah lama tak tengok tv dengan bebas.. huhu.. siap boleh terlena atas sofa lagi tu.. then gi vacuum satu rumah, kemas dapur… kemas tpt mkn… basuh kain… jemur kain… dan lipat kain.. wahh.. jadi suri rumah satu hari…

sejak kerja di tingkat 9 ni, sibuk je memanjang.. keje bertambah, gaji berkurang.. (i lost my elaun tanggung keje starting this month) kuasa je yg bertambah.. haha.. giler kuasa… ramai yg tanya cemane perasaan keja kat situ.. aku jawab.. baik cari keje lain.. hahaha.. ye la.. lepas kawen tak penah lagi balik on time.. kecuali la time keyesyu takda kat opis.. kesian MyBini.com yg kena tunggu lama kat opis petang2… kekadang rasa bersalah.. tapi seb baik dia paham.. lgpun dah bawak dia jumpa keyesyu and keyesyu pon dah terangkan kat dia.. rasa malu lak kat semua orang.. tp bak kata ayahanda, hal opis jgn bawak balik ke umah, hal umah jangan bawak pegi ke opis.. alhamdulillah skarang ni semuanya ok.. boleh tahan lagi… semuanya under control..¬†ujung minggu lepas pon kena keja jadi LO utk delegasi singapura… merasa la jugak laluan VIP kat KLIA tu…

dinner

cadangnya esok nak lanjutkan lagi cuti sehari.. tp mcm tak sampai hati tinggalkan boss dan opis yg kelam kabut tu… takpe lah.. nnt2 boleh amik cuti lagi kan?

ujung bulan ni nak cuti lagi.. gi sabah… jom jalan jalan…