Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘taggers’ Category

Sempena Ulangtahun Perkahwinan Daddy and Mummy yang pertama pada 1 Mei 2010, Daddy ingin mengumumkan bahawa daddy akan berpindah ke rumah baru… klik lah gambar bye bye kat bawah ni eh…

Read Full Post »

Ketahuan

1. put your iTunes, Window Media Player, etc on shuffle (i just play Winamp.. good enough)

2. for each question, press the next button to get your answer.

3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.

4. tag 10 friends.

5. have fun!

IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY’ YOU SAY?
Total Eclipse of My Heart

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Jatuh

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Bukan Kasihku

HOW DO YOU FEEL TODAY?
Bubbly

WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
Sampai Hujung Nyawa

WHAT’S YOUR MOTTO?
Teman

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Aurora

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Para-para Sakura

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Aku Tetap Milikmu

WHAT IS 2 + 2?
Tak Seindah Wajah

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Make A Memory

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
11 Januari

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Aku Bukan Pilihan Hatimu

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Bila Cinta

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Gotta Be Somebody

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Seribu Tahun

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
Cinta Dalam Hati

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Baby

IS YOUR BIGGEST SECRET?
Pantun Budi

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Mengenangmu

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Photograph

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Ketahuan

10 orang bertuah:

1. Nolee (kena buat sekali lagi)

2. Aimi (ko pun buat lagi sekali)

3. Norfa (cik buat tau… lupa kan tesis tu utk 10 minit)

4. K-Lyn

5. Echah (ko pun kena jugak)

6. Niza Epun

7. Yantie Zul

8. Tengku Azah

9. Shazana Teh

10. Nurul Adlina

mungkin susah korang nak cari masa utk wat tag ni.. tp buat la.. its fun…

Read Full Post »

Tag: Things I can’t stand

Budak ni dah lama menyenyapkan diri.. menyombong.. tetiba update blog, mengetag orang… seb baik la tak banyak.. huhuhu.. saya layan je la norfa…

The rules : List at least 5 things & tag your friends…

(aku nak tau la, sape yg pandai2 cipta permainan tag ni…)

1. I can’t stand bau badan yang busuk.. sori la pekerja-pekerja asing di luar sana.. korang memang busuk.. aku tak tau napa.. especially yang berasal dari B%^#)a D@#H. asal korang dalam elavator je, aku kompom rasa mual… cuba la beli sabun yang elok sket…

2. I can’t stand bila orang mula nak taichi keja kat aku.. pantang tu.. either aku taichi balik atau aku buat dunno je.. biaq padan muka suma orang..

3. I can’t stand bila standing lama-lama.. ahaks.. bley tak?

4. I can’t stand dengan org yg marah aku.. tp bila aku marah orang, ok je.. huhu

5. I can’t stand bila jadi penunggu.. penat tunggu orang ittew, orang ini.. lenkali please be punctual… tak kira la sesape pon… hate to wait..

6. I can’t stand with the stupid attitude of slow-driving kat lane kanan orang stupid driver… tu mmg bedebah.. lembab otak dan lembab pergerakan! kalo nak slow makan angin, gi arr bawak kat highway PLUS, maintain lane kiri… banyak angin yg boley dimakan situ..

aku nak tag bape orang eh? hmm..

1. Cik Norfa (saya tag awk balik sebab saya rasa ada banyak lagi benda yang awk tak tahan kan? huhuhu)

2. Cik Tengku (wat tag ni sebelum gi Bandung eh)

3. Cik Echah (wat tag ni sebelum gi Bandung eh)

4. Cik K-lynn

5. Cik Khai @ India

Read Full Post »

Tag 11 Januari

haha.. aku tau hari ni 12 januari.. tapi aku suka lagu 11 januari.. so aku letak 11 januari.. hehe

ok, ini adalah untuk menjawab tag echah

Senaraikan 10 perkara pasal echah

* Echah budak manja!

* Echah dari kelantan

* Echah slalu bad mood

* Echah slalu tag orang

* Echah ada kete besar

* Echah izinkan first night kete tu kat umah aku

* Echah wajib ikut rombongan kawen aku

* Echah takleh bagi alasan sibuk keje

* Echah pandai masak

* Echah suka masak tapi dia malas

Novel kegemaran

Dulu suka baca novel. Suka baca novel norhayati berahim. Sekarang jarang baca novel. Sebab rasa macam tak bermanfaat. Sebenarnya nak juga baca tapi tak da masa. Tapi novel paling best pernah baca adalah novel Korban kasih kot namanya. Tak hengat la…

5 benda kesayangan saya

* Tidak ada… (kalo orang tu, ada la…)

Saya nak tag orang-orang seperti di bawah:

* Y.M Tengku Nurlina

* Norfa(dhilah)

* Teh

* Echah (aku tak kira.. aku tag ko balik, ko kena buat semula tag ni.. different answers!)

* Azah

iejieja (sekarang kamu sudah di tag.. sila jalankan tanggungjawab ya..)

Read Full Post »

Tagged!

1 minit yang lalu, apa anda buat.

  • basuh baju.. hari ni patutnya ada kursus tp tak larat.. balik umah nak tido.. pagi td gerak dr kem bumi jati kat kota kemuning pkl 6.15 pagi.. kepala tengah weng weng weng

1 hari yang lalu, apa anda buat.

  • kursus team building utk pegawai S41 yg baru melaporkan diri. the best thing i think yg i wat smalam is membasahkuyupkan budak2 S41 tu semasa game si buta.. hahaha.. padan muka… tp kesian dak2 pompuan. semua pakai baju putih and bila basah, semua jadi transparent.. keh keh keh

1 orang yang terakhir menelefon kamu.

  • ima, kerani ku di opis… [asal ada masalah je, u kol saya.. asal masalah je, kol saya.. hampeh…]

1 makanan yang baru dibeli

  • baru beli eh? apart from lunch tadi dengan MySayang.com, i beli kerepek sayur harga singgit sau kat kota kemuning.. beli 5 bungkus, tp pinjam duit driver dulu sbb tk bawak duit.. hahaha. keji!

1 barang yang baru hilang.

  • hilang name tag baru yg opis beli.. tak ingat mana letak. name tag tu ada magnet, takdak pin. so sungguh kesayangan sekali…

1 cerita yang baru ditonton.

  • emm.. kalo kat movie, nengok citer kungfu panda.. kalo kat cd, nengok ayat2 cinta.. tu pon tak abeh tgk lg…

1 hal terakhir yang digossipkan.

  • err… can’t recall.. sama ada tak penah gosip atau banyak sangat benda yg digosipkan

1 kata yang ingin diluahkan.

  • i’m exhausted!

1 buku yang sudah dibaca.

  • erkk.. buku peraturan dan etika kursus sijil perhubungan perusahaan s41 siri 2/2008. bila dah jadi pegawai disiplin ni, kena la bacakan utk pegawai2 baru tu

1 penyakit yang sering datang.

  • pening dan migrain.. no komen!

1 keinginan.

  • gatal nak kawen kot!

Victim[s] of this tag.

Read Full Post »

Tag dari adikku!

echah dengan suka suki nya telah tag aku. pastu tak cukup dengan mengingatkan aku melalui komen, dia cakap plak secara lisan ngan aku. tapi takpe lah…

1. Nama timang-timangan oleh orang tersayang?

  • Family : Sani
  • Friends :Sani (ada sorang makhluk kat dunia ni je yg panggey aku ‘chaney’)

2. Anda seorang yang?…

  • kekadang best kekadang tak best. terpulang la.. lu pikir la sendiri!

3. Insan teristimewa…

  • my mum! and MySayang.com

4. Makanan dan minuman kegemaran saya…

  • Makanan – tempe
  • Minuman – TEH O AIS!!!! [satu hari boleh minum sehingga infiniti liter air teh o ais ni]

5. Favourite colour – blue… pink?

6. Favourite song…. Titip RIndu buat Ayah [aku rindu kat arwah ayah aku]

7. Siapa yang selalu buat saya gelak? – MySayang.com [sekarang dia semakin bengong]

8. Sikap yang buat anda stress –

  • Bila aku sedang bercakap, tetiba ada orang lain mendivertkan suasana
  • orang yang takpaham-paham walaupun dah berulang-ulang kali diberitahu
  • orang yang hisap rokok, sebab otomatiknya aku akan hisap jugak [hish.. stress tull]

9. 3 benda yang selalu ada dalam handbag ke?

  • aku takda henbeg… [mungkin soalan ni lebih seswai untuk echah]

10. Kali terakhir anda beriya-iya menangis…

  • hahahaha.. gua macho beb!!!

11. Perkara paling lucu atau memalukan dalam hidup anda…

  • lucu? banyak.. memalukan? lagi banyak

12. Tag 6 orang rakan2 ku…

Read Full Post »