Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘kawan-kawan’ Category

Sempena Ulangtahun Perkahwinan Daddy and Mummy yang pertama pada 1 Mei 2010, Daddy ingin mengumumkan bahawa daddy akan berpindah ke rumah baru… klik lah gambar bye bye kat bawah ni eh…

Read Full Post »

daddy nak letak gambar anak daddy plak…

ni percubaan dia untuk gelak (ikut kata mummy dia)

semalam opis daddy wat jamuan perpisahan sorang staff yang bertukar ke Bahagian lain. Rupanya daddy pon dapat adiah daripada opis daddy, hadiah untuk anak daddy….

huhuhu…..

Read Full Post »

Bila hati berkata….

fuhhh… pukul 1 pagi, dah siap sidai baju.. pelik kan? tgh2 malam br nak basuh baju.. tgh2 malam baru nak tulis blog… kang esok pagi seksa nak bangun.. Tuhan je taww.. ahaha.. biaq padan muka sendiri…
td habiskan masa baca blog adeq.. kesian adeq.. sedang berperang dengan israel diri sendiri (ye ke? memandai je aku ni)… tp obviously, she needs the support and that’s what we will give to her.

kekadang apa yg kita rasa, bukan semua boleh turut rasa.. ada orang paham, ada orang buat2 tak paham, ada orang yg memang bangang tak paham2..  orang yg paham dengan apa yg kita rasa akan lebih sensitif dan cuba untuk be in their shoes.. orang yg buat2 tak paham akan terus bertanya tentang soalan yg dia dah tau jawapannya.. orang yg bangang itu mmg bangang.. takleh nak cakap ape dah…

so untuk adeq… somewhere over the rainbow.. the skies are blue and it’s blueing only to those who believe… (p/s: perkataan blueing memang ada dalam vocab english modern eh)

Somewhere, over the rainbow, way up high.
There’s a land that I heard of Once in a lullaby.
Somewhere, over the rainbow, skies are blue.
And the dreams that you dare to dream
Really do come true.


Someday I’ll wish upon a star and wake up where the clouds are far Behind me.
Where troubles melt like lemon drops, Away above the chimney tops.
That’s where you’ll find me.
Somewhere, over the rainbow, bluebirds fly. Birds fly over the rainbow,
Why then – oh, why can’t I?
If happy little bluebirds fly beyond the rainbow,
Why, oh, why can’t I?

cheer up! let others fill your life with lots of laughters and fun! at least until someone comes up to your doorstep and knock your heart…

and adeq…

Genggam tanganku jangan bimbang
Tak usahlah lagi dikenang
Naif diri yang pernah datang
Jadikan pelajaran sayang

……..

Bila gundahmu tak menghilang
Hentikan dulu dayung kita
Bila kau ingin lupakan aku
Ku tak tahu apalah daya

Read Full Post »