Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘hari ini’ Category

Sempena Ulangtahun Perkahwinan Daddy and Mummy yang pertama pada 1 Mei 2010, Daddy ingin mengumumkan bahawa daddy akan berpindah ke rumah baru… klik lah gambar bye bye kat bawah ni eh…

Read Full Post »

Mencari Jodoh

terjumpa plak gambar ni.

syabas la makcik, makcik memang hebat…. memang berani… chaiyukkkk…

Read Full Post »

tidak! daddy belom hilang akal.. daddy saja main-main option translate page yang google chrome ada ni… dan ini lah hasilnya bila daddy translate blog daddy ke bahasa indon….

wahahahahahaha…..

Read Full Post »

daddy nak letak gambar anak daddy plak…

ni percubaan dia untuk gelak (ikut kata mummy dia)

semalam opis daddy wat jamuan perpisahan sorang staff yang bertukar ke Bahagian lain. Rupanya daddy pon dapat adiah daripada opis daddy, hadiah untuk anak daddy….

huhuhu…..

Read Full Post »

yeah.. hari ni nak mulakan dengan gambar anak daddy yang satu ni.. gambar yang jadi peberet daddy..

cemane? comel x? geram tul bila dia wat mulut mcm tu.. hehehe… eeee…. nak cubit pipi!!!

hari ni daddy bangun awal.. daddy kena attend satu majlis yang dirasmikan oleh tipiem kat kl. disebabkan majlis tu start pukul 9 pagi, daddy kena la keluar rumah awal untuk mengelakkan jiwa tertekan oleh jem… daddy berjaya keluar rumah pukul 7.10 pagi. awal kan? mata pon masih tak bangun lagi.. tapi syukur alhamdulillah, hari ni daddy tak lupa nak kunci pintu n gate semua.. ingat tak peristiwa daddy lupa nak kunci pintu dan gate yang dibiarkan ternganga luas di siang hari? sudah tentu la tak ingat sebab daddy tak citer kat wordpress ni.. haha..

bila daddy sampai je kat susur keluar MEX tu, memang dah start jem. GPS daddy plak takleh nak pick up tempat2 je jem tu, so daddy kena tabahkan la jugak hati ni utk harung semua itu… kekadang daddy ni degil gak.. tanak ikut nasihat GPS tu.. penat dia bersuara, tp daddy tak ikut.. hehehe… skali daddy sesat la.. GPS pun macam give up je, tanak bersuara dah… dok diam je dia.. hmm.. teknologi ni ada perasaaan jugak kan? dah la perut daddy sakit giler pagi tadi, tambah lg ngan jem khinzir tu… 10 minit lg pukul 9 and otel tempat majlis tu tak sampai 300 meter je lagi, tapi kenderaan semua tak bergerak sebab abang polis kat depan tu belom mau melambai2 ke arah kami.. bila dah takleh tahan sakit perut tu, daddy corner kat satu bangunan ni, parking kete n terus meluru masuk dalam.. siap terkejut pak gad bila daddy terpa dia, tanya mane tandas… bila dah selesai, daddy meneruskan perjalanan yang tak jauh mane tu…

jumaat ni daddy nak balik keybee.. nak jumpa anak daddy.. tak sabar nya… (yerr… mummy pon daddy nak jumpa gaks…) :p

Read Full Post »

Daddy- hari ini…

bengang tull daddy dengan wordpress ni.. daddy nak add nuffnang kat blog daddy ni. dah berbulan-bulan dah lamanya… tapi sampai skarang daddy tak jumpa lagi tool utk edit script ni.. adoii… kang daddy tukar balik ke blogspot kang…

hari ni daddy ngan mak daddy pegi bershopping.. takda la sakan mana pon, cuma sempat la jugak ke tesco puchong, giant puchong n jusco equine. daddy beli baju utk anak daddy, tali pinggang untuk daddy, pastu sikit2 stok makanan untuk daddy hidup membujang nanti… cemane la idup daddy kalo membujang sorang2 kat umah ni eh? mesti bosan… pagi2 bangun gi keje, malam2 balik ngadap tv kejap, pastu tido… rutin harian kecuali sabtu ahad.. hopefully daddy boleh dapat tiket murah untuk selalu balik ke timur tanahair untuk menjengok anak daddy n mummy nya tu…

hari ni mummy hantar dua mms gambar anak daddy.. comel sungguh anak daddy.. rindu plaks… nnt esok-esok mummy leh la hantar banyak lagi… hua hua hua.. dah katanya free, gunakanlah sebaik nya..

anak daddy dipakaikan seluar pendek dan berambut beckham! macam nak pegi main bola plak..

oklah, malam ni daddy takleh tido lambat.. esok nak masuk opis. dah lebih seminggu daddy tak duduk atas kerusi usang tu. pasti banyak file yang perlukan perhatian daddy.

p/s: daddy suka la pulak nengok citer AdaMaya tu.. iskkk… kena pasang tv dalam bilik opis ni…

Read Full Post »

ngeeeee……

wow.. semakin berdebar-debar… hehehe.. tak lama lagi ni abang kakak oiii… preparation tak sehebat mana pon.. hopefully nanti semuanya akan berjalan dengan lancar..

kad kat opis dah disiapkan (sebahagian kecil je). cuma tunggu masa yang sesuai untuk diedarkan.. kad untuk kawan2 masih lagi dalam proses finalizing namelist.. heheh.. sowie u’ollsss.. kad lambat sampai sket.. kepada yang tak sempat dihantar kad tu, tolong la ambil maklum yang kitorang memang nak invite u’ollss.. tapi tak dapek nak send kad lagi.. so, hadir-hadirkan lah diri anda yeks….

kehidupan di opis semakin mencabar.. sejak keyesyu mengadu kat semua ketua jabatan yang aku lari darinya, aku didatangi oleh ramai ketua jabatan dan dinasihatkan agar kembali ke jalan keyesyu. ahakhakhak… bak kata orang swak.. “sik ku betah”.. tapi memandangkan apa yang berlaku dalam mesyuarat panel pembangunan sumber manusia kat opis, aku akur jugak.. hari tu aku gi jumpa keyesyu mintak ampun dan maap dari ujung rambut ke ujung kaki.. lepas tu terus aku kena assign jadi ketua bilik operasi.. hadoiii.. memang amik kesempatan tull la orang tua tu.. akibatnya, kehidupan sosial aku kembali diragut… pagi2 dah kena mengadap keyesyu… petang2 kena balik kol 7 @ 8… memang tak jumpa matahari la aku.. bekfes and lunch pon dah selalu jarang sgt dengan MySayang.com. tak tau la dia terasa ke tak..

aku dah mintak cuti 3 minggu utk preparation membina sebuah masjid.. bukan senang wooo nak bina masjid.. kena cari tapak yang sesuai, pastu kena cari arkitek yang mahir.. pastu appoint kontraktor.. beli batu bata, simen, cat, kelengkapan masjid… sebab tu la kena cuti panjang.. hahaha.. masa aku jolok borang cuti aku kat pengarah, dia tak berani nak sign sebab katanya aku cuti lama sangat.. what the **tuutttt**.. aku bukan bercuti nak rehat kat umah.. aku nak buat ibadah laa… tu pon nak berkira… so aku pon ngadu kat keyesyu (sebab dia dah amik kesempatan ke atas diriku dulu).. dia ok je… so either boss aku sign ke tak borang cuti tu, aku tetap akan CUTI!!!

for the last 3 weeks, aku makan nasi kerabu utk breakfast and lunch.. macam belum jemu lagi.. semua hairan nape aku leh makan nasi kerabu je tiap2 hari.. jawapannya.. aku fed-up dengan makanan yang dijual kat cafe bawah tu.. tak menarik langsung.. so tiap kali aku pikir nak makan, mesti aku jadi pening.. last2, aku pesan je nasi kerabu n teh o ais (wajib – kalo tak, mengamok satu hari) kat staff aku… seb baik la dia ni tak berkira… badan pon nak naik kerabu dah skarang.. risau tull.. takut kerusi atas pentas nanti jadi tak muat…

dah lah.. tak larat nak membebel panjang2.. nanti korang tanak baca laks.. hahaha.. ok u’ollss.. i nak tido sekarang.. nak menjaga kejelitaan sepanjang hayat.. see ya!…

Read Full Post »

Older Posts »