Feeds:
Posts
Comments

Archive for June, 2009

cuti…

wow.. dah lama dah tak amik cuti… rasa mcm best je.. pagi tadi bangun terus antar sms kat keyesyu.. cakap nak amik cuti hari ni.. “dato’, good morning.. i’m not feeling well today… wanna take a one day leave”.. then lepas 5 minit dia pon reply.. “ok.. hopefully it’s not because of the stress from the boss.. take care”.. ahaks…

tapi anehnya, bila nak bangun pagi utk gi keje rasa mcm malas sangat.. tapi pagi ni bila cuti, bangun pagi mcm senang giler… dah tak ngantok plak tu.. dah terbalik agaknya dunia skarang.. or maybe dunia aku je..

lepas MyBini.com pegi keje, aku bukak komputer utk cek email and baca paper selain mengFBkan diri kejap.. breakfast honeystarz dan koko crunch.. then bukak tv… dah lama tak tengok tv dengan bebas.. huhu.. siap boleh terlena atas sofa lagi tu.. then gi vacuum satu rumah, kemas dapur… kemas tpt mkn… basuh kain… jemur kain… dan lipat kain.. wahh.. jadi suri rumah satu hari…

sejak kerja di tingkat 9 ni, sibuk je memanjang.. keje bertambah, gaji berkurang.. (i lost my elaun tanggung keje starting this month) kuasa je yg bertambah.. haha.. giler kuasa… ramai yg tanya cemane perasaan keja kat situ.. aku jawab.. baik cari keje lain.. hahaha.. ye la.. lepas kawen tak penah lagi balik on time.. kecuali la time keyesyu takda kat opis.. kesian MyBini.com yg kena tunggu lama kat opis petang2… kekadang rasa bersalah.. tapi seb baik dia paham.. lgpun dah bawak dia jumpa keyesyu and keyesyu pon dah terangkan kat dia.. rasa malu lak kat semua orang.. tp bak kata ayahanda, hal opis jgn bawak balik ke umah, hal umah jangan bawak pegi ke opis.. alhamdulillah skarang ni semuanya ok.. boleh tahan lagi… semuanya under control.. ujung minggu lepas pon kena keja jadi LO utk delegasi singapura… merasa la jugak laluan VIP kat KLIA tu…

dinner

cadangnya esok nak lanjutkan lagi cuti sehari.. tp mcm tak sampai hati tinggalkan boss dan opis yg kelam kabut tu… takpe lah.. nnt2 boleh amik cuti lagi kan?

ujung bulan ni nak cuti lagi.. gi sabah… jom jalan jalan…

Read Full Post »