Feeds:
Posts
Comments

Archive for October, 2008

I cant remember when you werent there
When I didnt care for anyone but you
I swear weve been through everything there is
Cant imagine anything weve missed
Cant imagine anything the two of us cant do

Through the year, youve never let me down
You turned my life around, the sweetest days Ive found
Ive found with you … through the years
Ive never been afraid, Ive loved the life weve made
And Im so glad Ive stayed, right here with you
Through the years

I cant remember what I used to do
Who I trusted whom, I listened to before
I swear youve taught me everything I know
Cant imagine needing someone so
But through the years it seems to me
I need you more and more

Through the years, through all the good and bad
I knew how much we had, Ive always been so glad
To be with you … through the years
Its better everyday, youve kissed my tears away
As long as its okay, Ill stay with you
Through the years

Through the years, when everything went wrong
Together we were strong, I know that I belonged
Right here with you … through the years
I never had a doubt, wed always work things out
Ive learned what loves about, by loving you
Through the years

Through the years, youve never let me down
Youve turned my life around, the sweetest days Ive found
Ive found with you … through the years
Its better everyday, youve kissed my tears away
As long as its okay, Ill stay with you
Through the years!

Advertisements

Read Full Post »

tamat sudah percutian raya hamba. huhuhu.. banyak masa dihabiskan di rumah sahaja. kenapakah? sebab balik kuching pon setahun sekali. kalo asyik keluar je, takda maknanya erti ‘balik kampung’ tu. huhuhu

esok flight balik ke Key Ell.. lusa dah masuk opis.. malas giler rasanya.. kenapa Kerajaan tak introduce scheme pencen bergaji penuh scale langgar dinding termasuk elaun-elaun penuh? iskkk.. kalo ada skim sebegitu, hamba lah orang pertama yang akan mengisi borang opsyen tu..

hari ni hari raya ke enam.. hari utk berjalan-jalan ‘ngabang’ (ngabang maksudnya pergi berziarah atau berkunjung-kunjungan ya murid-murid). pegi rumah my mum’s bestfriend, then went to rumah mach-chicks… semua dok tanya tarikh nak kawen sebab nak booking tiket air asia.. hahaha.. giler konpius nak menjawab…

seperti selalu, dan kebanyakan orang, baju2 dan seluar2 dah jadi semakin kecik (ke badan yang jadi makin besar?) saat2 mcm ni la baru berkobar-kobar nak puasa nam.. tak cukup 6 hari, mau ditambah jadi sebulan lagi… tapi bila nak puasa tu, tak tahan godaan orang di sekeliling yang menyirup air atau menghembus asap rokok… hopefully iman ini masih kuat utk menangkis segala ancaman seperti itu… duit juga serasa dirompak lepas raya ni. ari tu baru dapat gaji, skarang ni mengharapkan claim bulan sept masuk dengan segera… juga mengharapkan kerani kewangan kat tingkat 8 tu tak sengal untuk bercuti panjang.. naya orang lain je..

masa sampai kat kuching dulu, mak terus hulurkan surat chenta dari SPA Negeri Sarawak. AMARAN TINDAKAN UNDANG-UNDANG AKAN DIAMBIL TERHADAP TUAN ATAU PENJAMIN-PENJAMIN TUAN SEKIRANYA TUAN DIDAPATI GAGAL UNTUK MENYELESAIKAN BAKI BAYARAN TERTUNGGAK SEBANYAK RM2,625.00 SEBELUM 15 OGOS 2008 (tarikh surat tu 11 september 2008.. hmmm.. something fishy….). pagi tadi terus singgah ke pejabat SPA negeri utk settle kan RM2,000 dulu. lagi RM625 tu insyaAllah hujung bulan ini atau bila elaun tanggung keje masuk. kat opis tu, ramai je yang kenal arwah ayah. sebut je nama, terus diorang kenal. isk isk isk.. tu yang lagi bikin malu bila ada bayaran tertunggak… tadi siap leh lepak dengan pengerusi SPA negeri and ahli suruhanjaya yang kenal dengan arwah ayah… dulu masa blaja kat UKM, hamba ditawarkan biasiswa pinjaman SPA Negeri Swak.. 75% biasiswa dan 25% pinjaman. 25% atau RM5,000 itulah yang perlu disetelkan.

oh ya, satu lagi surat yang menggelikan hati diterima.. juga daripada SPA Negeri Sarawak. JEMPUTAN UNTUK TEMUDUGA BAGI JAWATAN PEGAWAI TADBIR GRED N41 PELBAGAI KEMENTERIAN/JABATAN. Tarikh 15 Oktober 200, jam 12.45 tengahari. Sila datang 15 minit awal dari masa yang ditetapkan. keh keh keh.. gred 41 tuuuuuuuuuu… (riak dan bongkak). huhuu.. mintak mahap yer cik, PTD lagi cepat naik pangkat yer.. hihihihi.. macam-macam.. dulu lepas selesa keje kat putrajaya, mak khaborkan yang ada surat tawaran jadi lecturer di 2 or 3 buah kolej swasta kat sini.. (hampeh korang, masa aku menganggur dulu tanak la plak hulurkan pekerjaan) pastu penah jugak dapat tawaran mngikuti SKim Latihan Graduan.. hmm.. rezeki kot…

petang tadi jugak gi beli tikar sarawak, ada boss kirim dari sana.. hamba sendiri pun tak penah beli tikar sarawak, bikin malu kompeni saja.. seb baik ada ibunda terchenta yang tolong.. kalo tak, mau mati ditipu peniaga yang tak jujur…

tadi dok borak ngan abang. kete lama kat umah ni dah macam uzur sangat dah. hari tu broke down kat pasar. bape riban dah kena utk repair. tanya kat abg td, tanak beli kete baru ke? dia ckp mak tak bagi beli. hmmm.. sama ada mak suh simpan duit atau kete tu memang menyimpan 1000 nostalgia.. ye lah, kete tu arwah ayah belikan tahun 1981.. ya betul.. 1981.. sama umur dengan hamba. dah berjasa banyak dah kete tu, anta n amik kitorang kat skolah.. anta and amik kitorang kat airport… kete lama memang tahan lasak bodinya… ye lah, bukan macam keta skang.. langgar sket dah kemek sana sini.. enjin kete tu penah ditukar tak lama dulu rasanya.. ke tukar parts je eh? ntah la.. hamba tidak begitu mengerti.. tapi tadi dah cakap kat abang, kalo nak belikan mak kete baru, hamba sedia untuk hulur sket2…

abang cakap nak bawak mak datang ke key ell, jalan jalan sambil melepak. insyaAllah kalo jadi bulan doblas ni, hamba sanggup amik cuti sehingga dua minggu lamanya untuk bercuti.. hahaha.. hopefully jadi arrrr

hamba tak packing lagi ni.. iskk.. esok pagi kompom kelam kabut.. dah berapa hari dah asyik bangun lambat je.. takut jadi habit.. kang naya je kalo hari keje bangun pkl 9 – 10 pagi…

tataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

(suatu kesudahan yang runsing)

Read Full Post »