Feeds:
Posts
Comments

Archive for August, 2008

Love is in the air

Romance – Kuingin Kamu

demi semua yang aku jalani bersamamu
kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku

tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku

ref:
kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani…

sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa
back to ref

di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku
back to ref

ref2:
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas
selama Tuhan masih mengijinkan
kuingin selalu menjagamu

back to ref2 [3x]
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas

Selamat Pengantin Baru Anuar dan pasangan!

Selamat Pengantin Baru Ina dan pasangan!

Advertisements

Read Full Post »

egegegegege

kat friendster, dia tulis:

Libra (Sep 23 – Oct 22)

Libra

The Bottom Line

Your routine will be disrupted today…..

aku rasa… “haaa, memang betul pon!!!!!!!!!!!” (read: bengang)

Read Full Post »

H*&l (2)

hari ni

takda mood nak buat keje.. semua keje aku taichi kat CC aku.. nasib baik la dia paham perangai buruk aku ni.. reti bagi keje, tapi kat tempat aku, aku dok layan facebook, friendster, portal, berita harian, utusan malaysia and of course, wordpress.

memang these few days, i can’t sleep well.. tido kol 2 or 3 pagi.. bangun kol 7. tu pon kalo dapat bangun kol 7. kepenatan malam tadi memaksa aku lanjutkan sket tidurku sampai kol 7.30. kesian orang umah sebelah. terpaksa tunggu lama sket.

petang tadi sebelum balik, terserempak ngan Datuk KSU. postpone kejap plan nak balik awal. terpaksa dok menempek kat opis sebab tanak la dia nampak aku balik awal (kat opis aku, kalo kol 6.30 tu consider terlalu awal utk balik). then dia tegur aku, cakap aku nampak letih dan pucat serta sedih. part sedih tu yang aku tak tahan. rasa nak gelak je. actually, kalo aku pakai lens kat opis, mmg aku akan menunjukkan muka yang sedih. sebabnya? aircond kat opis membuatkan mata kering, so aku terpaksa kecikkan sket saiz bukaan mata aku untuk mengelakkan lens permanently lekat kat mata aku. tp memang aku terasa letih dan terlalu penat. mungkin tak cukup rehat or tido. tapi yang aku tak tahan tu, dia boleh cakap camni:

KSU: Why do you look tired these few days? You look pale and sad. I thought after your engagement, you are happy?

Me: I am happy Datuk! (read: I’m tired of the work la Datuk!!)

Esok pepagi kena gi damansara. letih!! letih!! letih!!

Read Full Post »

A Week in H*&L!

Huaaa… minggu ni blom lagi berakhir.. tp i rasa mcm i dah tak larat nak keje sini lagi dah.. sejak ada “boss” baru ni, semua tak leh dok diam… tak sempat satu keje abeh, keje lain yang lebih urgent datang.. kekadang tak reti dah nak nak bagi priority.. kejap kejap dia nak yang itu, kejap kejap dia nak yang ini..

Kesan kena bebel oleh KSU minggu lepas tak kebah lagi… minggu ni plak jadi mcm ni.. minggu depan tak tau lagi ape yg nak jadi…

malam tadi ada discussion over dinner dengan prof dari UUM.. buat kat nikko hotel… 4 orang makan, rega RM460.00. seb baik boss yang banjer… balik dah kol 11 mlm… smpi umah dah tentu kol 12 lebey… petang smlm plak erin kena langgar.. berdentum tak hengat nye… abeh calar balar erin ku…

macam-macam maklumbalas yang kena reply… dengan floor plan utk opis baru yg serabut tu tak siap lagi.. tambah lagi dengan training program yang berlambak nak dibuat…. RM8.3juta utk dihabiskan dalam masa 4 bulan ni… gilossss… tu tak masuk lagi karenah budak2 opis ni.. tiap2 hari nak timbulkan masalah…

banyak dateline dah nak dekat… rasa mcm takleh nak meet la plak.. makin banyak last minute work yang datang menyinggah… slalu je pening pala kat opis… beli panadol satu papan, 3 hari dah abeh dah… ape lg yg lebih power dr panadol eh?

esok mungkin kena gi damansara lagi.. tgk site and bincang ngan konsultan… sblm gi tu dah tentu kena prepare floor plan n other requirements.. pening pening.. sampaikan smlm nak translate ayat “arrangements can be made..” ke dalam bahasa melayu pon takleh nak pikir dah.. wat malu je kena tanya kerani cemane nak translate bendalah tu…

sian MySayang.com. takleh dah nakgi dating slalu.. tak lama lagi puasa… huaaaaaaaa…

adoi la.. kalo la blog ni boleh berbicara, mesti dia menjerit sbb dengar keluhan2 ni…

ada sesape leh arrange my transfer out from this ministry? ahaks…

smalam roadtax baru dah sampai.. ada brader yang sopan dan baik hati dr MyEG tlg hantarkan.. 27 ogos ni leh la nak tempek roadtax baru tu…

ujung minggu ni gi kedah lak.. ada wedding invi.. sape nak ikot? ada lagi 3 seat available.. huhu… maybe balik hari je.. gi pagi sabtu balik ptg tu gak.. ahad ada satu lg wedding invi, tapi kat putrajaya je.. petang tu MySayang.com balik kelantan lg… hadoiii.. sangap la jawabnya nanti…

Quote: Aim at the star. If you drop, you may still land on the moon which is higher than earth!

Read Full Post »

Hadiah untuk dia…(lagi)

haaa, erin dapat hadiah baru hari ni… kali ini dia dibolehkan untuk mengaum dengan lebih kuat! (ke kentut dengan lebih kuat? hahahah) ahaks… papa bayar RM370 untuk bontot baru erin hari ni..

jumaat lepas papa renew IC erin… skali ngan insurans nyawa erin.. semua nya berjumlah RM940… erin ni high maintenance gak eh? huhuhu.. takpe, i love u!

yang lama

yang baru

amacam?

Read Full Post »

080808

hari ni semua menulis mengenai tarikh 080808. well, hampir semua la. yup, mungkin ada spesel mengenai tarikh ni. ada yang berakad nikah hari ni (tahniah to hamfatullah (my school mate), ija n shukur (nolee’s staff)).. ada jugak yang start kapel hari ni… ada yang break hari ni (adoi).. ramai yang mengimbau kenangan lama, mengenai rancangan nak kahwin pada tarikh ni yang akhirnya tak jadi…

to me, tarikh ni takda la important mane pon.. tahun depan ada 090909. tahun depannya lagi ada 101010. pastu ada 111111 (lagi best), akhirnya ada 121212. pastu kena la tunggu sepuluh abad lagi untuk start 010101 (1 januari 3001) yang mana aku pasti, jasad yang ada hari ini tidak akan dapat sampai ke tahun itu..

hari ini juga (080808), menyaksikan aku menyambung semula tali persahabatan dengan dua orang kawan yang dah terputus agak lama.. takda la sampai stahun pon, berbulan2 je.. tapi rasa best sgt sbb dah berkawan semula.. sorang dak opis aku, sorang lagi opis lain. sape mereka? takyah la cerita kot.. huhu

hari ini juga aku mencabar encik zahack supaya encourage anak gadisnya “pop out” pada tarikh 080808. hahaha… nampaknya macam tak berjaya je.. takpe zahar, cuba lagi tahun depan.

hari ni juga, aku dapat bayangan yang aku mungkin akan ditukar keluar daripada Institut ini.. huhuhu,. syahdu bila kena marah oleh KSU tadi. berdesing telinga, tercabar maruah…

alamak, tinggal 5 minit je lagi sebelum 080808 berlalu… kena publish cepat ni, karang tak sempat lak nak blogging pada 080808..

ok, chowzz

Read Full Post »

Insomnia?

malam ni bertambah la lagi satu hari aku takleh nak tido. badan memang penat. otak memang letih. malangnya mata tak nak lelap.

teringin gak nak kacau memember. biar sama2 tak tido. tapi tak sampai hati. hahahaha.

sape yang nak volunteer untuk diganggu time2 macam ni?

ekekekeke…

Read Full Post »

Older Posts »