Feeds:
Posts
Comments

Archive for May, 2008

Keajaiban

wahhh.. ini suatu keajaiban… saya sudah tidak memerlukan cermin mata!!

Advertisements

Read Full Post »

Saya akan menjalani pembedahan tak lama lagi…..

Read Full Post »

David Cook – Time Of My Life Lyrics


I’ve been waiting for my dreams
To turn into something
I could believe in
And looking for that
Magic rainbow
On the horizon
I couldn’t see it
Until I let go
Gave into love and watched all the bitterness burn
Now I’m coming alive
Body and soul
And feelin’ my world start to turn

And I’ll taste every moment
And live it out loud
I know this is the time,
This is the time
To be more than a name
Or a face in the crowd
I know this is the time
This is the time of my life
Time of my life

Holding onto things that vanished
Into the air
Left me in pieces
But now I’m rising from the ashes
Finding my wings
And all that I needed
Was there all along
Within my reach
As close as the beat of my heart

So I’ll taste every moment
And live it out loud
I know this is the time,
This is the time to be
More than a name
Or a face in the crowd
I know this is the time
This is the time of my life
Time of my life

And I’m out on the edge of forever
Ready to run
I’m keeping my feet on the ground
My arms open wide
My face to the sun

I’ll taste every moment
And live it out loud
I know this is the time,
This is the time to be
More than a name
Or a face in the crowd
I know this is the time
This is the time of my life
Time of my life
More than a name
Or a face in the crowd
I know
This is the time
This is the time of my life.
This is the time of my life.

Read Full Post »

Cerita Kereta

Satu hari, di atas sebatang jalan raya dua lane…

Situasi 1: Kereta yang dipandu berada di lane kanan….

Pemandu 1: alah, kereta depan ni. kalo nak bawa slow, pegi ke lane kiri la!!

Situasi 2: Kereta yang dipandu berada di lane kiri dan tidak dapat memotong ke lane kanan…

Pemandu 1: alah, kereta depan ni. kalo nak bawak slow kat lane kiri, baik tak payah bawak kete!

Moral of the story? Fikir-fikirkan……

Read Full Post »

Kembar saya…..

saya tertarik sebenarnya pada gambar yang dihasilkan oleh abikal. lantas malam ini saya tergerak pula untuk mencuba sendiri selepas belajar mengenainya di sini.

ini adalah hasil pertama percubaan saya. masih terdapat elemen yang perlu diperbaiki

nota: sila abaikan spender-spender housemate saya yang tergantung di belakang sana. (lupa nak dialihkan)

ini pula percubaan kedua. menarik tetapi jika dihasilkan begini, ramai akan menyangka saya menggunakan teknik cermin.

mungkin di sini lebih jelas keadaannya. saya bersama-sama kembar-kembar saya sedang mengintai anak dara yang berjalan di luar rumah.

hahahaha…

Read Full Post »

skarang ni i rasa sungguh magazine dan magazine .. sakitnya pala ni…

Read Full Post »

ermm… teringin plak nak menulis.

smalam i bangun dengan semangat yang lebey sket daripada minggu lepas. smalam i rasa demam ni dah ok sket. smalam i rasa mcm badan ni dah cukup energize lepas ketidoran selama hampir 70% daripada keseluruhan hari sabtu. smalam jugak i rasa macam bersemangat nak terpacak kat bilik KSU tepat jam 7.30 pagi…

so smalam i keluar rumah lebey kurang kol 7 pagi yang indah (kot la, dah tak hengat masa bila dah berteman dalam kereta)

sampai2 je kat opis, i on pc.. hmm.. takda email yang penting diterima tatkala ujung minggu. cuma ada email daripada air asia je.. lepas cek email, i call KPSU yang hot, nak ajak gi jumpa KSU. tapi dia cakap dia nak bincang dulu ngan bos dia yang cool (pinjam perkataan echah). so, i gi la wat aktiviti surfing di alam maya. leh lak pastu boss i yang dulu ajak gi kuar. i jadi serba salah sbb nakgi jumpa kSU dah tu..

untuk tidak menghampakan permintaan peminat, i pun ikut la dia gi presint 14 untuk menikmati dua keping roti canai yang hot dan mendapatkan bekalan harian teh o ais (leh jadi gila kalo tak minum air yang menakjubkan ini). masa balik tu, baru teringat yang skarang ni, pagi isnin dah menjadi pagi untuk mesyuarat post-cab. i pun tanya la boss i yang dulu itu, kenapa tak pegi mesy post cab (mesyuarat yang wajib utk semua boss² besaw).. dia ckp dia anta wakil je.. huh!! (dasar boss malas).. hahahaha

pastu baru la i teringat, KSU mana ada kat opis pagi tu.. post cab diadakan di damansara.. so pagi tu i memang free dan tak perlu jumpa kSU… (sowie la MySayang.com, tak dapat bekfes sama disebabkan kehilangingatanku) —> cerita ini bagi menjelaskan kenapa aku tak bekfes kat besta smalam..

….end of part one….

lepas balik ngular kat P14, opis dah riuh dah dengan berita pemergian anak Setiausaha Bahagian Antarabangsa yang meninggal dunia kat ipoh disebabkan kemalangan ngeri.. tn hj mat noor ajak gi ipoh lak pagi tu. i berbelah bagi nak pegi. tapi bila semua dah beriya nak gi, i pon excited nak ngular ziarah boss kat ipoh tu…

kitorang bertolak kol 9 dari opis. ada2 buah kete yang terlibat. of course, BJE ku setia meredah ranjau lebuhraya, as usual. stop by at rawang’s rnr, jumpa lagi sebuah kete. konvoi 3 buah kete ke ipoh. kat ipoh, ada sebuah lagi kete join kitorang. opss, miss lak satu event yang haru biru. u oll nak tau tak, i kena tembak oleh alat pengesan kelajuan yang hampeh tu. time tu BJE meluncur pada kelajuan 180km/j. takpe lah, RM300 je! (angka yang cukup merisaukan. dah la still ada lagi utang ngan PDRM berjumlah RM150).

kitorang smpi kat tanah perkuburan around 12.30 pm. time tu upacara pengkebumian br je selesai. made our decision utk gi terus ke rumah arwah and reached there around 12.45pm. spent nearly an hour there, then we drove to tambun lak. gi umah cik zuraida perangkawan E41 kitorang yang naik kete ngan kitorang yang dah tepon mak dia yang dah prepare makanan tengahari untuk 10 kepala yang sebenarnya tak sampai spuloh pon… mak dia pandai masak woo.. i makan tiga pinggan penuh tadi. kah kah kah.. so much for a diet!!!

lepas makan siyesli i rasa sungguh kemengantokan. tak larat nak bawak kete laju2 dah.. and perjalanan balik ke putrajaya smalam tu memang merupakan perjalanan yang paling lama penah dibuat. kuar dari tambun kol 3.30pm. sampai kat umah kol 9 pm. kwang kwang kwang… u oll nak tau, i bawak kete tadi 80 – 90 km/j je, all the way. hahaha. tak sangka u!

tapi one point yang i nak tekankan kat sini, ajal dan maut tu memang kat tangan tuhan and boleh terjadi pada bila-bila masa je. maybe orang yang u oll nampak and borak and pegang hari ni, akan tiada pada keesokan harinya. mungkin hari ni u oll leh gelak², hepi², tapi sape tau, esok u oll akan nangis², sedih² sebab orang yang gelak sama² dengan u smalam, telah dijemput kembali oleh Tuhan Yang Maha Esa.

u oll tak rasa rugi ke kalo gaduh² hari ni? and esok sape tau, orang yang u oll gaduh tu dah takda kat dunia ni? and u oll tak sempat nak mintak maaf pun, and orang tu mati tanpa mengetahui yang u oll rasa bersalah sebab tak sempat berbaik² semula? ape yang i nak cakap kat sini adalah… jadilah orang yang baik. berbaik sesama insan, berbaik dengan makhluk lain. sbb u oll and i sendiri pon tatau bila kita akan dijemput kembali…

sebelum i undur diri, i nak tujukan lagu ni kat semua orang.. tapi i letak lirik je la.. lagu tu u oll leh cari sendiri kan? jangan nak malas eh… nanti mak marah!

wasalam

Yusry – Jika Ku Tak Bangun Esok Pagi

Jika ku tak bangun esok pagi,
sayang ku kau jagalah diri.
Sentiasa ingatkan hati,
dirimu amat kucintai.

Andainya dihimpit kesusahan,
sujud dan mohon pada tuhan.
Agar diberikan bimbingan,
meniti hidup bersendirian.

Bila terasa sejuk, pejamkan mata,
bayangkan dalam dakapanku.
Bila terasa rindu, pejamkan mata,
kita bersua dalam lena.

Kalau ada yang sudi menganti,
sayang lepaskanlah ku pergi.
Kerana insan yang seistimewa mu
berhak untuk dicinta dalam hidup.

“Sayang… tiada apa yang kekal dalam dunia ini..
namun yang pasti,
walau ku tiada nanti,
cinta ku akan kekal abadi.”

Bila terasa sejuk, pejamkan mata,
bayangkan dalam dakapanku.
Bila terasa rindu, pejamkan mata,
kita bersua dalam lena.

Ku berharap kau tak akan lupa,
mengirimkan bekalan doa.
Kita jumpa lagi disana nanti,
jika ku tak bangun esok pagi….

Read Full Post »

Older Posts »