Feeds:
Posts
Comments

Archive for January, 2008

I’m Sorry Goodbye

my laptop crashed.. tried to save all the data.. but unfortunately ter’format’ everything, including the read-only partition which stored all data.

now everything’s gone. and i mean EVERYTHING!! my songs, my documents, my PICTURES!!

and now i have to start all over again… who am i without my pictures… really sad…

and obviously i don’t know whether i’m going to do blogging anymore…

so, before i pen-off, would like to say sorry to everyone.. till we meet again….

Read Full Post »

Jerejak Mission

alhamdulillah, dah sampai pon kat pulau jerejak. left the office td pukul 9 lebey… naik X-Trail yang terpaksa dipandu slow. actually ada sebuah coaster yang sarat dengan barang2 meeting and takleh go laju. so have to ikut la blakang coaster tu.

lepas minum2 kat rawang, our journey continues with me, my driver and my penolong pegawai naik xtrail, sorang lagi driver bawak coaster tu sengsorang. i slept most of the journey, memandangkan malam tadi takleh tido. balik dari opis dah pukul 1.30 pagi. pukul 4 baru terlelap.

actually i have to singgah taiping dulu sebab nak setelkan saman. 22/11/07 ari tu xtrail ni kena saman. aku drive laju sgt. so, dengan rasa penuh tanggungjawab aku buat satu surat rayuan dengan alasan mengejar menteri utk dptkan tandatangan for memorandum jemaah menteri. aisey, terpaksa tipu polis plak.. tp yg betulnya, memang time tu sedang menjalankan tugas rasmi kementerian pon.

masa sampai kat taiping tadi, pusing2 gak cari balai polis. no idea kat mane the balai polis is. tetiba lak jumpa kereta peronda. kitorang follow kete peronda tu sampai la ke balai. keh keh keh… kena lak jumpa OCPD taiping ni. lepas bagi surat kat dia, dia catit nama and no IC aku. dia ckp, kali ini dia bagi warning. lepas ni takdak dah warning2. alhamdulillah la. kalo tak, melayang rm300 hari ni.

lepas tu kitorang teruskan perjalanan ke pulau pinang. tido lagi… hmm.. sedar2 je pukul 4 lebey dah masuk ke kawasan jeti pulau jerejak. but disebabkan perut yang lapar sbb belom lunch, kitorang gi cari nasi kandar dulu. makan kat batu maong. nama kedai tu kassim mustafa nasi kandar. dengar citer, kedai ni dulu penah jadi lokasi penggambaran filem anak mami ke mami tanjung. tak ingat lak. sbb byk sgt mami. huhu

pkul 6 kitoang standby kat jeti. lepas mempergunakan keringat orang nepal ni punggah semua barang2 yang memenuhi segenap ruang dalam coaster tu kitorang naik feri ke pulau jerejak. senang sket kerja sbb kitorang suh orang hotel yang tolong angkat brg2 semua. lepas inspect bilik persidangan and bilik urusetia, kitoang check in bilik.

alamakss… bateri fon dah nak kong.. nanti la sambung citer.. tata

Read Full Post »

There goes the ticket…

kala malam bulan mengambang.. tajuk memang catchy… memang best dan sedap disebut… filem arahan mamat khalid dan pelakon handalan seperti rosyam nor memang boleh menarik minat orang utk ke panggung.. apatah lagi cerita melayu..

before aku rate citer ni, meh aku citer sket sinopsis filem ni.. actually tak penah dengar pun lagi title filem ni before this, until masa breakfast pagi tadi.. ada preview dalam paper… so i decided to nonton filem ini dengan a few friends, and of course nolee..

aku leh bahagikan filem ni kepada dua bahagian.. first bahagian yang memang kelakar giler… tabik spring lah… ngantok aku ilang (tayangan pukul 9.40 malam). walaupun mood aku hari ini direntap oleh something/ someone, tp the first part filem tu cukup utk buatkan aku senyum dan gelak.. cerita pasal misteri orang hilang di kampung ntahapekenamanya. rosyam nor sebagai seorang bekas wartawan secara kebetulan/ disengajakan telah singgah di kampung berkenaan untuk membaiki tayarnya yang pecah. apabila menyedari ada komplot/ konspirasi tersembunyi di kampung berkenaan, dia decide utk stay dan menyiasat.

memang banyak adegan kelakar dalam babak ini. contoh dialog yang aku ingat adalah:
***********
wak satay: oo, rumah mamat kabaret tu ya? di hujung sana, rumah warna kuning. ada sebuah sahaja rumah di hujung sana”
saleh (rosyam nor): (nasib baik ada sebuah rumah sahaja di sana. di dalam era hitam putih ini, agak sukar bagiku melihat warna-warna)(read: the whole story dalam filem ni hitam putih, melambangkan keadaan tahun berkenaan iaitu 1956)
***********
the rest of the lawaks tak dapat ditaip di sini kerana kemungkinan akan menjejaskan kutipan filem berkenaan.

now here comes the second part, which forced me to fall asleep..

lepas kebanyakan orang kampung yang hilang itu dijumpai di dalam tahanan pihak komunis, si saleh ni plak start la bermain cinta dengan che puteh. aku dah takleh follow dah kalo citer yang kita ketahui seram/ action/ komedi tetiba bertukar genre kepada romantik yang tak berkesan dan boleh membuatkan orang menyampah (same arr dengan iter james bond and satu lagi citer yang aku tak ingat namanya). so, bile start second phase of the film, aku tido and sampai la ke akhir cerita ini, aku takleh ikut dah jalan cerita nya.

so friends (and foe), gi arr nonton citer ni. tp cakap kat tokei panggung, korg nak bayar half price je, sebab after penduduk kampung tu diselamatkan daripada pihak komunis jerman, korang akan keluar sebab tanak tido dalam panggung…

Read Full Post »

Aku sedar bukan mudah
Untuk mengejar mimpi indah
Pernah suatu ketika dulu
Ku punya harapan besar
Kini aku tak pasti
Dapatkan ku miliki

Sudah jauh kita tempuh
Kekalkanlah impian lalu
Mungkin ada hikmat
Yang akan menunggu
Di penghujung jalan
Biar nanti kecewa
Setidak-tidaknya mencuba

Jika halangan menduga perjalanan kita
Janganlah kau putus asa
Kerana ku ada di sisi setia menemani
Andai semangatmu gugur
Genggamlah tanganku
Kita hampir ke situ

Adakala ku terasa
Ketabahan tak setegar
Tetapi apakan daya
Berhenti separuh jalan
Percayalah padaku
Aku yakin kita mampu

Biar orang katakan
Rapuhnya harapan
Bukan mereka tentukan lagi
Kau ada aku dan aku punya kamu
Amanlah akhirnya tetap bersama
Oh…

Read Full Post »

Ku pejamkan mata

Kau hadir di sisi

Ku hulurkan tangan

Kau sambut dengan kasih

Tenangkanlah hatimu

Agar bisa tersenyum

Pejamkanlah matamu

Jika rindukan wajahku

Ku pejamkan mata

Kau hadir di sisi

Bisik mesra darimu

Menyemai kasihku

Bahagiakan dirimu

Agar bisa ku senyum

Pejamkanlah matamu

Ku pasti di sisi

Untuk dikau kasih

Ku curahkan cinta suci

Yang tak mungkin terpadam

Akan terus membara

Bahagiakan dirimu

Di saat ku tersenyum

Pejamkanlah matamu

Jika rindukan wajahku

Janjiku kepadamu

Aku pasti di sisi

Read Full Post »

she’s so fragile these days
some thing’s bothering her mind
and i just wasn’t there to keep her company
maybe the moment is not right

she’s so fragile these days
my sweet love shed her tears
why isn’t everyone around her understands?
the pain she’s trying to hide?

a victim of misunderstanding i must say
maybe people doesn’t understand her
or maybe people around her just doesn’t bother
to listen to her heart

my sweet love
you can be as strong as anyone else
you can heal the wound someone made to you
if you only find the strength
that lies beneath in your heart

don’t worry my love
i’ll always stand by your side

Read Full Post »

alhamdulillah, mlm tadi kitorang (aku, zul, ezad and muzil) bergotong royong pasang katil yang dibeli dr ikea.. penat and pening gak nak pasang menatang nie.. konpius.. setelah bertungkus lumus memerah keringat, after a long hour and a half, katil pun siap dipasang… skang ni just nak beli tilam queen size je utk lengkapkan tempat beradu ni.. mlm tadi tido dengan amat selesa nya atas katil ni. hasilnya? pagi tadi aku bangun kol 8 pagi, sedangkan dah janji ngan encik timbalan ketua setiausaha kol 8 pagi gak..

january 2008 is going to be a very busy month for me. ministry’s strategic plan meeting is scheduled to be held on the 16 – 19 january 2008 at pulau jerejak, penang. yesterday we had a meeting on this and our secretary general asked us to hold a pre-council meeting at malacca tomorrow. huarghhh…. sempat ke hah? meeting smalam habeh kol 7.30 malam.. pastu terus call hotel and do the booking.. kena buat surat jemput semua head of departments lagi.. buat buku program lagi, presentation KSU lagi.. benda-benda utk dibincangkan dalam mesyuarat pun kena sediakan..

so pagi ku hari ini dimulakan dengan briefing session with TKSU. then at 9 am, i have to chair a meeting on program pakar since my boss had to attend a last minute meeting with KSU. after the meeting, KSU panggil utk bincang pasal preparation esok kat melaka. pastu kena buat presentation dia lagi. break kejap dari kol 1 hingga kol 2. then sambung lagi buat presentation dia. kol 3, balik ke opis, have to finalize the name list of participants for tomorrow’s event. then rushed to a’ famosa resort in malacca. spent at least 1 hour there and then balik ke putrajaya. settle keje kejap kat opis, baru bleh balik umah.

tomorrow check list:

1. memo to KSU – mohon kelulusan mengadakan mesyuarat di luar kawasan pejabat
2. preparation utk meeting – logistik, materials, last minute confirmation of attendance, etc
3. another memo to KSU – mohon kelulusan peruntukan utk mengadakan mesyuarat di pulau pinang
4. finalizing KSU’s presentation
5. etc… etc.. etc
6. merempit ke melaka utk mesyuarat

however, i’m not gonna stay at the hotel tomorrow (katil baru mane leh tinggal..) hahaha..

next monday, i have to mengurusetiakan mesyuarat pakar. and yet, up to this very moment, satu hape pun preparation for that meeting tak buat lagi… so sabtu ahad ni kena korban sket masa utk berdating.. kena datang berkampung kat opis..

walau pun sibuk, tapi rasa puas hati sket sbb semua orang bagi cooperation.. thanx a lot to my staff!

Read Full Post »

Older Posts »