Feeds:
Posts
Comments

Archive for December, 2007

Skuad Perodua Era

pernah tak kejar skuad perodua era?

semalam masa nak gi amik nolee and echah gi makan, terdengar kat radio era yang skuad tu ada kat tasik bangi. punya la nak kejar sebab cuma ada 20 minit je. gi amik echah dulu, pastu br gi bangi. masa lalu kat tasik tu, skuad perodua era dah takdok. terlepas la plak…

petang tadi, lepas birthday party kat umah kak yan, kitorang gi kl. cadangnya nak gi sogo – shopping hujung tahun. but carpark full plak and we didn’t know where else to park tayar-tayar. hilang arah dan tujuan kejap. bila bukak radio era, rupanya skuad tu ada kat taman tasik titiwangsa. ape lagi.. kejar arrr…

penat gak pusing tasik tu, cari lokasi skuad. bila dah sampai, nak parking pun takleh sebab banyak kete. terpaksa lak parking tepi jalan. hadiah yang ditawarkan memang banyak. ada tiket masuk sunway lagoon, t-shirt, cap, sticker, barangan eksklusif era dan banyak lagi. i had the chance to win two tickets to tayangan perdana citer gameplan. the question was “name three ibu negeri yang mempunyai frekuensi radio era yang sama”. i answered kota bharu, selangor dan kl! damn!! what was i thinking?? selangor and kl is not ibu negeri. hahahaha… melepas arrrr.. kuciwaaaaa….

nolee plak berpeluang dapat t-shirt eksklusif anak halal. the guy actually asked us to keluarkan our MyKad to see who have the most “T” in our names. nolee have one, so she wentto the second phase. this time it was the letter “E” that they looked for. nolee also have one. so dia dengan ada sorang guy ni compete with each other in the next round. diorang kena teka umur lawan masing-masing. sape yang boleh teka dengan tepat or paling hampir, dia dapat t-shirt tu. nolee pun teka la umur orang tu. “30!!!”

and the other guy teka umur nolee “23!”.. guess what, nolee is 25, and that particular guy yang datang dengan anak dia yang umur lebey kurang 4 /5 tahun is actually 26!! so he managed to jawab paling tepat and menang la t-shirt tu…

walaupun tak menang pape, kitorang dapat la jugak stiker anak halal satu… boleh la daripada takda pape kan..

i think i want to make this a hobby la plak.. mengejar skuad perodua era.. hahaha…

tak citer lagi pasal raya kat kelantan hari tu.. takpe lah.. next time!

Read Full Post »

dinner lagi

on the forth of december, i went to a dinner hosted by the administrative and diplomatic services association in conjuction with the fiftieth anniversary of independence of malaysia. in order to attend this function, i have to spend nearly a thousand ringgit just to have a full suit of black tie attire.

malas ah nak citer pepanjang pasal dinner nie. sebab nya? petang tu aku hangin giler kat tailor yang buat baju black tie ni. janji nak anta sehari b4 the event, tapi tak sempat siapkan baju tu. on that particular morning, dia janji nak antar before noon. bila tak sampai gak, aku call tailor tu, dia janji plak nak antar petang tu. tunggu punya tunggu, sampai melangut kat opis tu, tak kunjung tiba jugak pakaian aku. padahal event start at 7.30. pukul 6 masih ada lagi kat opis. hangin arrr… rasa nak bakar je opis aku tu walaupun tak bersalah. last2 pukul 6.30, macha tu antar baju aku. nasib baik takda masalah besar pada baju tu. complete full set dia antar.

alhamdulillah, sempat jugak sampai kat KLCC before 7.30. tu pun lepas merempit kat kl-seremban highway, cilok sane sini. sorri yer warga KL. aku terpaksa memandu secara kuang ajar sket petang tu.

patutnya minggu lepas aku upload pixs ni.. tapi sebab tahap kemalasan minggu lepas macam melampau sket, tunda sampai ke saat ni…











nevertheless, the dinner was quite interesting.. makan kena ada protocol nya sendiri… food was lovely.. ada artis jemputan, siti sarah, francessca peter da nasser wahab..

Read Full Post »

rumah oh rumah

gilosss… a few of my posts before this, which i didn’t want to publish, have been deleted. sbb tu la korang tak nampak any new posts lately. i tend to write write and write, but later saved them as drafts. malas nak publish. bukan ada pape pon..

hari ni aku MC. demam yang kononnya nak dibuat2, rupanya jadi bebetul. tapi tak pegi klinik pon. esok ingat nak amik half day, then record as cuti rehat. memang this year i haven’t take any medical leave yet. my target, zero-MC. sbb cuti rehat banyak lagi. early this year, i have 42 days of cuti rehat. plus another 17 days of cuti ganti. and lots and lots of cuti tak direkod. cuti ganti dah abeh. cuti rehat baru je guna 2 hari. don’t know what will happen to the rest of my leave.

yesterday, my dear and i went to look for a house, good enough to buy. kitorang survey area bangi. we did manage to find few houses yang memikat hati. but there were two main reasons why we cannot have the house; too expensive and not for sale (padahal rumah tu kosong je). maybe belum ada rezeki nak duduk kat negara bangi tu, although my dear dah rasa selesa kat situ and it has always been my dream to live a life in bangi since i stepped my foot at UKM some 7 years back.

these are just some of the houses yang kitorang gi survey. sayang sekali, none of them boleh dimiliki.

the search for rumah idaman will be continued some other days. we’ll keep on looking sampai jumpa sebuah rumah beratap yang boleh dijadikan tempat berteduh dan membina sebuah keluarga. uweks.. mcm la nak kawen esok kan?

what ever it is, next year, semua akan dimuktamadkan.. and i mean SEMUA! hahahaha…

Read Full Post »