Feeds:
Posts
Comments

Archive for November, 2007

saya sekarang berada di perlis indera kayangan.

Read Full Post »

GG

yer echah cayang.. memang post nie khas untuk ko dan WQS ko yang terchenta.

hari ni chahchah dapat kenderaan baru. ada 4 tayar. 5 pintu dan wiper depan belakang. haa, introducing.. GG @ jiji. sowie la chah. baru lagi menatang tu. tak reti nak eja.

kete tu sampai dlm pukul 6.30 petang. lepas minum and makan kat mamak P9, me, nolee, chachah and jimi jahat gi arr tgk kete tu. (hmm, not a surprise anymore eh chah? i can make the unofficial announcement here kan?) kete GEN-2 tuuuuuuuu…. plat number WQS 3916. hahaha.. dulu kete kancil aku plat number dia 3912. that’s why aku cakap kat echah, “ko memang takleh lari dari aku.”

GG telah disimbah cat kaler kelabu. kalo ikutkan kata echah, tu kaler ptd. haprak! aku pun nak proclaim kaler ptd adalah burgundy!! pape je lah… janji ada kaler.. kalo lutsinar, susah gak.. after having the normal inspection upon delivery, chachah signed the D.O and off we went to bangi. chah cakap nak gi jalan2 dengan GG. so we went to bangi to pick up nolee and echah start bermanja dengan GGnya.

so echah drive, aku dok sbelah jadi co-driver (trust me, it is a very dangerous position, especially when echah is driving.. hahaha.. just kidding chah!) nolee dok blakang jadi mak datin. but i must say, echah did very well tonight (being a first timer on driving an automatic-geared car). cuma there were parts when my jantung stop beating for a while and there were times when i felt like wanting to jump out of the car.

we had good laugh in the car. sampai terkencing aku dibuatnya. mekaceh chah sbb bawak kitorg jalan2 kat bangi..

echah drove back to putrajaya after pusing2 at bangi. she asked me to bring the car back home since there was no available and safe parking there in flat hijau. so tonight, the very first night, GG slept at lestari putra.


ni tutoring lesson, gave by encik azhar dari proton edar.

echah tengah driving GG. tp macam biasa arrr, sempat lg bagi pose setengah

chah, jaga GG tu tau. jangan lupa mandikan dia. kang demam plak GG tu. nnt kita gi mekap GG sampai lawa. lepas ni tanak dah naik kete aku, sbb aku nak tumpang ko sepanjang masa. ahahaha

Read Full Post »

I always needed time on my own
I never thought I’d need you there when I cry
And the days feel like years when I’m alone
And the bed where you lie
is made up on your side

When you walk away
I count the steps that you take
Do you see how much I need you right now?

When you’re gone
The pieces of my heart are missing you
When you’re gone
The face I came to know is missing too
When you’re gone
All the words I need to hear to always get me through the day
And make it OK
I miss you

I’ve never felt this way before
Everything that I do
Reminds me of you
And the clothes you left
they lie on my floor
And they smell just like you
i love the things that you do

When you walk away
I count the steps that you take

Do you see how much I need you right now?

When you’re gone
The pieces of my heart are missing you
When you’re gone
The face I came to know is missing too
And when you’re gone
The words I need to hear to always get me through the day
And make it OK
I miss you

We were made for each other
Out here forever
I know we were
Yeah Yeah

All I ever wanted was for you to know
Everything I do I give my heart and soul
I can hardly breathe, I need to feel you here with me
Yeah

When you’re gone
The pieces of my heart are missing you
When you’re gone
The face I came to know is missing too
When you’re gone
The words I need to hear will always get me through the day
And make it OK I miss you
adv_username = “khairilhusni”; adv_gid = “khairilhusni_default”; adtype = “336×280”;

Read Full Post »

Let the people who never find true love believe that there is no such thing. Their faith will make it easier for them to live and die.”Yasmin Ahmad….

“ada sejenis ikan – kissing fish… bila ikan ini berpasangan dan seekor mati, yang masih hidup takkan cari penggantinya sampai akhir hayat”… Ezra….

Read Full Post »

Cinta Luar Biasa

dulu-dulu, kalo bosan di hari minggu, aku suke bukak nona. no, aku tak tengok la fesyen ke hape ke. aku suke tgk part cinta luar biasa tu. ala, yang ada lagu siti kat background dia tu. segmen tu memang patut mengalir air mata. tapi ego laki slalu menang kan? memang aku tak ngalir air mata, tapi sebak tu kekadang ada jugak la. kita semua mesti ada perasaan kan? kalo something sedih, mesti ada terasa jugak sikit sebanyak.

ada satu episod tu, cerita pasal pakcik tua ni. makcik ni dah lumpuh banyak tahun jugak arr. pakcik ni la yang dok mandikan, pakaikan pakaian, suapkan makanan.

masa kena interview tu, makcik tu macam mengerti. dia dok letak tangan dia yang sebelah tu atas lengan pakcik ni. macam heaven arr tengok pakcik and makcik ni. sayang nya pakcik kat makcik, and begitu jugak sayangnya makcik kat pakcik ni. aku rasa orang sekarang sayang sekejap je. tak pasti lagi sampai ke tua. yer la, even di kalangan kawan-kawan aku yang masih muda ni ada yang dah bercerai berai.

berbalik kepada cerita pakcik tu tadi, interviewer tu tanya la tadi, macam mane si pakcik ni yang dah tua dan uzur jugak leh jaga makcik ni tanpa komplen pape. pakcik tu pun jawab;

“pakcik dah janji kat dia akan jaga dia sampai akhir hayat. terima je lah…”

saat dia habiskan ayat tu, aku sebak. kagum seketika dengan janji yang dipegang oleh pakcik dan makcik ni. dan aku yakin, saat mane pun menjelma, cinta pakcik dan makcik ni amat kukuh dan teguh.

harap-harap cinta MySayang.com pun cinta luar biasa gak. sampai ke syurga eh sayang….

gambar ni aku rakam masa ada miting kat swiss garden, lumut, perak. suke sangat pic ni sbb pakcik ni bertongkat sebenarnya, and makcik ni naik kerusi roda. anak-anak diorang rehatkan diorang kat sini. macam kiut je pasangan ni kan?

Read Full Post »

hari ini MySayang.com kembali ke tanahair.
hari ini aku jumpa MySayang.com

best best…


Read Full Post »

Bowling Part 3


prektis upacara penyampaian hadiah


ehem ehem.. ada keserasian nampak…


penat giler nak pujuk dia ni datang.. nasib baik la dia datang.. kalo tak, the fun would not be the same


pegang la…


in the end… the trophies… weren’t theirs

with juniors… yus the organizer with fries the tangan besi


macam muka mayat je…

kamera mahal…



Read Full Post »

Older Posts »